Om Oss

Vår historia tar sin början år 1987 då Bengt startade Bengts Husvagnsservice. Han hade då varit verkstadschef på Skövde Husvagnar sedan 1975. Verksamheten togs över av sonen Peter år 1990 och drivs i nuvarande lokaler sedan 1994. Tills nyligen under namnet Bengts Husvagnar. Hösten 2017  (samma år som vi fyller 30 år !) byter vi namn till Fribergs Fritidscenter.

Vi säljer nya husvagnar från Knaus, Weinsberg och Tabbert samt husbilar från Ci och Weinsberg. Givetvis har vi ett välfyllt lager med begagnade fordon. I vår verkstad servar och reparerar vi husvagnar, husbilar samt släpkärror. Vi har även en välsorterad tillbehörsbutik.

Vi levererar frihet på hjul till kunder som värdesätter service, bemötande och kunskap. Testa oss du också!

 

Personal

 • Peter Friberg

  Peter Friberg

  VD/Säljare peter@fribergsfritid.se

  Peter tog över verksamheten av sin far Bengt år 1990. Som ägare är han involverad i det mesta som rör företaget. Han jobbar idag mest med försäljning och administration, men bli inte förvånad om du någon gång finner honom under en husbil eller på taket på en husvagn. Han är nämligen förtjust i det mesta som rör teknik och hjälper gärna till där han behövs. Det är Peter som styr skutan framåt och han räds inte att ta beslut som för företaget en positiv riktning. På fritiden jobbar han med huset och försöker uppfostra två tonårsdöttrar och en bulldogg som heter Knutte. Om han är chef även hemma är oklart..

 • Johan Nero

  Johan Nero

  Marknadschef/Säljare johan@fribergsfritid.se

  Om ni besöker oss för att kika på husvagn eller husbil så är chansen stor att ni träffar Johan. Han är nämligen en våra säljare och visar gärna upp våra objekt. Johan är även den som ser till att vårt företag syns och hörs. Det kan handla om inlägg på Facebook eller Instagram, annonser i radio och tidningar eller event. Johan är ofta helt ute och cyklar, på fritiden alltså. Cykling är nämligen ett av hans stora intressen. Suktar ofta högljutt efter en Alfa Romeo men verkar aldrig riktigt komma till skott..

 • Pernilla Högstedt

  Pernilla Högstedt

  Butikschef pernilla@fribergsfritid.se

  Vår tillbehörsexpert med järnkoll på butikssortimentet. Butiken är dock bara en av strängarna på hennes lyra, hon tar exempelvis verkstadsbokningar och visar gärna en husbil eller husvagn om så önskas. En riktig mångsysslare med andra ord. På fritiden renoverar hon sitt hus (oavbrutet) samt håller på något idrottslag som kallas Frölunda.

 • Nicklas Mollberg

  Nicklas Mollberg

  Verkstadschef (delar rollen med Martin)

  En glad man med många års erfarenhet av husvagnar och husbilar. När du ringer eller besöker vår verkstad så hjälper Nicklas dig hitta rätt åtgärd och tid för det du vill ha utfört. Han är också ett viktigt bollplank för de övriga i verksamheten, kluriga lösningar på olika problem är en av hans specialiteter.
  På fritiden jobbar han..fast då med egna projekt i sin egen verkstad. Om han inte lirar rockabilly med sitt band Rockin´Boys. Har en ohälsosam kärlek till korv i bröd (han delar även detta med Martin).

 • Martin Björklund

  Martin Björklund

  Verkstadschef (delar rollen med Nicklas)

  Martin delar rollen som verkstadschef med Nicklas. Det kan med andra ord vara honom du träffar när du vill boka in ditt fordon för service eller söker råd. När han inte sitter på kontoret så hittar man honom i verkstaden där han utför allt från små till stora jobb. Martin är nyfiken på allt som är nytt och som förbättrar för kunden eller förenklar arbetet i verkstaden. På fritiden spelar han handboll i Tibro, spelar golf och renoverar familjen hus. Han delar inte bara verkstadschefsrollen med Nicklas utan även den stora fascinationen för korv i bröd.

 • Mikael Andersson

  Mekaniker

  Här har vi en riktigt rutinerad herre, han är faktiskt den som varit anställd längst om man bortser från Peter. Mikael har full koll på det mesta som rör företaget och fixar allt mellan himmel och jord när det kommer till verkstaden. En av Mikaels specialiteter är bromsar. Det finns ingen ojämn bromsverkan som han inte kan jämna ut, utmana honom gärna. Han har nyligen hittat en ny fritidssyssla som går ut på att promenera på stället, det kallas tydligen crosstraining. När han inte orkar gå på stället så åker han gärna jänkare.

 • Fredrik Mollberg

  Fredrik Mollberg

  Mekaniker

  ”Fredde” är bror med Nicklas och jobbar med det mesta som passerar genom verkstaden. Mindre jobb eller större riktigt avancerade uppdrag spelar ingen roll, Fredrik fixar det mesta. Klurigheten verkar gå i släkten för även denna Mollbergare är en hejare på att hitta lösningar på alla möjliga problem. Fredrik har en förkärlek för gamla fordon och på fritiden renoveras det amerikanare i det egna garaget. Hemma finns en originalrenoverad SMV från 1958 som tillsammans med dragbilen, en Standard Hot Rod från 1946 blir ett otroligt häftigt ekipage.

Om oss

Mer än bara mobila hem

Vår verkstad demonterar skadade husvagnar och släpkärror åt försäkringsbolagen och har därmed ett bra lager med begagnade delar.

Vi hyr även ut båttrailers och specialsläp.