Campa med barn

Att campa med barn, oavsett om det är med husvagn eller husbil, kan vara ett fantastiskt äventyr för hela familjen. Det erbjuder möjligheten att komma nära naturen, skapa minnen tillsammans och uppleva friheten som kommer med att vara ute på vägarna. Men det kräver också lite förberedelse och planering för att allt ska flyta på smidigt och bli så njutbart som möjligt för alla. Här är några tips och råd för att få en lyckad campingresa med barn.

Vart ska vi åka?

När du planerar en campingresa med barn är det viktigt att välja rätt destination. Fundera över vad som passar din familj bäst. Vill ni vara nära en sjö för bad samt fiske, eller föredrar ni att vara i närheten av en stad för att kunna göra dagsutflykter? Många campingplatser erbjuder familjevänliga aktiviteter som lekplatser, pooler samt organiserade barnaktiviteter, vilket kan vara perfekt för att hålla barnen underhållna.

10 barnvänliga campingar

Sverige har många barnvänliga campingar som erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för hela familjen. Här är några populära barnvänliga campingar runtom i landet:

  • Kneippbyn Resort Visby – Gotland
  • Böda Sand Beach Resort – Öland
  • Daftö Resort – Strömstad
  • Leksand Strand – Dalarna
  • First Camp Tylösand – Halmstad
  • Gränna Camping – Småland
  • Hafsten Resort – Bohuslän
  • Orsa Camping – Dalarna
  • Sunne Camping och Sommarland – Värmland
  • Västervik Resort – Småland

Aktiviteter för barnen

När du campar med barn är det viktigt att ha en plan för hur de ska hållas sysselsatta. Ta med cyklar, bollar, badleksaker och kanske en kikare för fågelskådning eller andra naturupplevelser. Ett tips är att involvera barnen i aktiviteter som matlagning utomhus, vilket kan vara både roligt och lärorikt. Låt dem hjälpa till med att grilla eller göra enkla campingrätter som korv med bröd eller smörgåsar. Det finns också många campingplatser som erbjuder organiserade aktiviteter för barn, så det är alltid bra att kolla upp vad som erbjuds på plats.

Tips på aktiviteter under campingen

När du campar med barn finns det många roliga aktiviteter som kan göra vistelsen extra minnesvärd. Här är några tips på aktiviteter som passar perfekt under campingresan:

  • Naturbingo, är ett roligt och lärorikt sätt för barnen att utforska omgivningen. Gör i ordning ett bingoblad med olika saker att leta efter, som till exempel kottar, fjärilar, ekollon eller olika blommor. Barnen får sedan bocka av de saker de hittar. Det är både spännande och ett sätt att uppmuntra barnen att upptäcka naturen på nära håll.
  • Skattjakt, en klassisk skattjakt är alltid en hit bland barn. Du kan gömma små skatter runt campingplatsen, till exempel godis, leksaker eller små överraskningar.
  • Bad och strandaktiviteter, om campingen ligger nära en sjö eller havet är bad alltid ett populärt val. Förutom att bada kan ni bygga sandslott, spela strandtennis, frisbee eller ha en simtävling.
  • Lägereld och marshmallowgrillning. Ingen campingresa är komplett utan en mysig kväll vid lägerelden. Att grilla marshmallows eller korv på en öppen eld är en riktig höjdpunkt för barnen.
  • Fiska, om ni campar nära vatten är fiske en perfekt aktivitet för att hålla barnen sysselsatta. En enkel metspö samt lite tålamod kan ge många timmars nöje.

Husvagn eller husbil – vad passar er bäst?

Att resa med husvagn eller husbil ger olika typer av flexibilitet. En husvagn kan ge fördelen att kunna koppla loss och använda bilen separat när ni väl har parkerat, medan en husbil erbjuder mer smidighet under själva resan. Båda alternativen erbjuder komfort som fasta sängar, kök och ofta toalett och dusch, vilket gör resandet med små barn mycket enklare än tältcamping. Klicka här för att se alla våra husbilar och husvagnar i lager.

 

Lästips:

Barnvänlig camping i Sverige

Stor husbil för hela familjen

Campingtillbehör som gör livet lättare

Campa med hund – 8 tips inför resan

 

Ska du campa med dina barn?

Camping med barn, oavsett om det sker med husvagn eller husbil, är ett fantastiskt sätt att spendera kvalitetstid tillsammans och uppleva naturen på nära håll. Genom att planera noggrant, hålla rutiner och säkerhet i åtanke, och vara flexibel och lyhörd för barnens behov kan hela familjen njuta av ett minnesvärt äventyr tillsammans. Den frihet och glädje som camping ger är svår att slå, och med rätt inställning kan det bli en av årets höjdpunkter för både stora och små.

Logo Tivala

Oktoberfest!

Lördagen 26/10 och Söndagen 27/10 kl. 11-15 kan du ta del av fina erbjudanden på vårt sortiment.

Läs mer
Stäng