Bästa campingplatserna i Sverige

Sverige är ett land rikt på naturlig skönhet och mångsidig terräng, och det finns otaliga underbara campingplatser runt om i landet som erbjuder fantastiska möjligheter för utomhusentusiaster. Oavsett om du föredrar vildmarkscamping i Lappland, skärgårdsäventyr i Blekinge, eller avkopplande stunder vid en vacker sjö i Dalarna, har Sverige mycket att erbjuda campingentusiaster. Här listar vi de bästa campingplatserna i Sverige. 

När du campar i Sverige finns det en mängd olika platser att välja mellan. Sverige är rikt på natursköna platser som passar perfekt för camping och ger dig möjlighet att uppleva den svenska naturen på nära håll. För de som är mer intresserade av fjällen finns det många campingplatser i närheten av de svenska fjällkedjorna, som till exempel Lappland och Jämtland.

Är du ute efter en semester med äventyr och aktivitet? Campingplatser är ofta baser för ett brett utbud av aktiviteter och äventyr. Beroende på vart du väljer att campa kan du utforska vandringsleder, cykelleder, fiska, bada, paddla kanot, åka skidor och mycket mer. Många campingplatser erbjuder dessutom organiserade aktiviteter och evenemang för att berika din upplevelse.

Oavsett om ni reser stora som små, är de flesta campingplatserna väl anpassade för familjer och barnvänliga. De har dessutom lekplatser, lekrum och barnaktiviteter för att hålla de små underhållna och glada. Många campingplatser erbjuder även stugor och hytter som är perfekta för familjer som vill ha en bekväm campingupplevelse.

Topp 10 bästa campingplatserna i Sverige

1. Abisko Nationalpark i Lappland är ett paradis för vandrare och äventyrare. Här kan du campa vid Abiskojåkka och njuta av fantastiskt vackra vyer över fjällen och Torneträsk-sjön. Nationalparken är också känd för att vara en av de bästa platserna i Sverige för att se norrskenet.

2. Sturkö Camping i Blekinge. Om du älskar skärgårdslandskapet är Sturkö Camping i Blekinge ett utmärkt val. Campingen ligger på en vacker ö i Blekinge skärgård och erbjuder avslappnad camping, fantastiskt fiske och möjligheter att utforska öarna i närheten.

3. Leksand Strand i Dalarna är en femstjärnig boendeanläggning med över 450 campingplatser utmed Siljan. Campingen är blivit en favoritdestination för både svenska och internationella besökare.

4. Pite Havsbad i Piteå är en av Sveriges bästa och även största campingplatser. Här hittar du massor med aktiviteter och underhållning för både stora och små, som äventyrsbad, lekland och spa.

5. Sarek Nationalpark i Lappland. För den äventyrslystne camparen är Sarek Nationalpark i Lappland en drömdestination. Det är en av de mest avlägsna och orörda platserna i Sverige och erbjuder spektakulär vandring och tältning i en vild och oförstörd miljö.

6. Västervik Resort i Västervik är en vacker campingplats i hjärtat av Småland. Med närhet till både Astrid Lindgrens Värld och Kolmården har det blivit en populär camping för barnfamiljer.

7. Böda Sand på Öland är en välkänd och älskad campingplats. Det är en plats som erbjuder en mängd olika aktiviteter för besökare som vill uppleva den natursköna avkopplingen på Öland.

8. Hafsten Resort i  Uddevalla är känd för sin natursköna omgivning och breda utbud av fritidsaktiviteter. Det är en plats som är idealisk för både avkoppling och äventyr.

9. Kneippbyn Resort i Visby är en vacker och välkänd semesterort på Gotland. Resorten har blivit en favoritdestination för både internationella och svenska besökare på grund  av sin rika historia, kultur och naturskönhet.

10. Gustavsvik i Örebro, är en populär campingplats för barnfamiljer. Campingen är belägen i ett lugnt område, med stora grönområden och gångavstånd till Gustavsviks äventyrsbad.

Ska du på semester i Sverige?

Drömmer du om att kunna ta husvagnen eller husbilen runt om i Sverige och se den vackra naturen? Hos oss hittar du alltifrån husvagnen, husbilen till förtältet och middagsdukningen. Dessutom kan även hjälpa dig att serva ditt fordon så att du kan känna dig säker på vägarna. Kom in till oss så hjälper vi dig!

Logo Tivala