Stor husbil för hela familjen

Äntligen är det sommar igen! Letar du en stor husbil som får plats med hela familjen? Husbilar erbjuder en unik frihet att utforska världen utan att förlora bekvämligheten och tryggheten som ett hem ger. För många är det en livsstil som kombinerar flexibiliteten av spontana äventyr med det rogivande i att ha ett välkänt utrymme att återvända till varje kväll. Varje ny destination erbjuder en ny utsikt att vakna till. Samtidigt har du alltid ditt kompakta, men fullt utrustade, kök och sovrum nära till hands, vilket gör varje måltid och varje natt så bekväm som du vill. 

 

Stora husbilar & modeller

Stora husbilar är idealiska för familjer och grupper som vill resa bekvämt och ha gott om utrymme. Några populära modeller inkluderar:

 1. CI Magis 84 XT: En halvintegrerad husbil som erbjuder flexibilitet med en höjbädd över sittgruppen, bekväma enkelsängar bak och en fullt utrustad köksdel. Dess moderna interiör samt praktiska förvaringsutrymmen gör den till ett utmärkt val för familjer.
 2. Weinsberg CaraSuite 700 ME: Den här halvintegrerade modellen har en höjbädd och två enkelsängar bak, vilket ger plats för en större familj. Med ett funktionellt kök, ett rymligt badrum samt en bekväm sittgrupp, är den perfekt för längre resor.
 3. Roller Team Kronos 265 TL: Med en modern design och en nedfällbar säng över sittgruppen, ger denna halvintegrerade husbil flexibel sovplats för upp till fem personer. Ett stort garage bak ger gott om förvaring.
 4. Sunlight A70: En alkovhusbil med sovplatser för upp till sex personer, inklusive en stor alkovsäng, våningssängar bak och en ombyggbar sittgrupp. Det välutrustade köket samt badrummet med separat dusch gör resan bekväm.

 

CI magis 84 XT

En halvintegrerad husbil med smart planlösning och mycket utrymme för större familjer. Den har en generös sittgrupp, ett modernt kök och flera sovplatser, inklusive en höjbädd och bekväma enkelsängar. God förvaring samt en välplanerad badrumssektion kompletterar upplevelsen.

CI magis 84 XT stor husbil

 

Weinsberg Carasuite 700 ME

Den här modellen har en halvintegrerad design med en rymlig höjbädd som ger extra sovplatser. Sittgruppen är rymlig, och den välutrustade köksdelen gör det enkelt att förbereda måltider. Badrummet är bekvämt, samt extra förvaringsutrymmen säkerställer att alla nödvändiga saker kan tas med.

Weinsberg Carasuite 700 ME stor husbil

 

Roller Team Kronos 265 TL

Halvintegrerad husbil som kombinerar modern design och bekvämlighet. Sovplats för upp till fem, rymligt kök och stort bakre garage gör den perfekt för familjer som söker ett smidigt samt lyxigt äventyr på vägen.

Roller Team Kronos 265 TL stor husbil

Sunlight A 70

Rymlig alkovhusbil med sovplatser för sex personer, fullt utrustat kök, stort bakre garage och praktiskt badrum. Perfekt för familjer som söker bekväma och äventyrliga resor.

Sunlight A 70

Husbilsutflykt i Sverige

Letar du efter nästa husbilsutflykt? Fördelen med att äga en husbil är friheten som det ger. Att kunna packa in sina saker och dra iväg. Sverige är ett land fyllt med naturskönhet, fascinerande historia och mångsidig kultur, är perfekt för en husbilsutflykt. Med ett välutvecklat nätverk av vägar, campingplatser och naturnära sevärdheter kan du skapa minnesvärda upplevelser. I denna guide listar vi våra bästa tips och utflykter:

 

Utforska allemansrätten

Sverige har en fantastiskt vacker natur. Genom hela landet finns det fullt av vandringsslingor oavsett om du vill ge dig ut på husbilsutflykt hela dagen eller bara någon timma. På Turistföreningens hemsida kan du hitta en karta med vandringsleder runt om i hela Sverige. Allemansrätten ger dig även friheten att stanna och utforska Sveriges natur på ett unikt sätt. Var bara noggrann med att respektera miljön och lokala regler genom att inte lämna något skräp eller skada naturen.

 

Besök nationalparker och naturreservat

Sveriges nationalparker är magnifika. Upptäck storslagna Abisko, spännande Sarek eller den trolska skogen i Tiveden. Varje nationalpark erbjuder vandringsleder, möjlighet till fågelskådning samt otroliga landskap.

Sverige har 30 nationalparker och över 4 000 naturreservat, var och en med sin egen unika charm och naturvärden. Här är några rekommendationer som ger en smak av den fantastiska mångfald naturen erbjuder:

 • Abisko Nationalpark (Lappland): Känd för sin magnifika Lapporten, en U-formad dal, samt för sina midnattssolssomrar och norrskensvintrar. Parken har fantastiska vandringsleder och är startpunkten för den välkända Kungsleden.
 • Sarek Nationalpark (Lappland): Kallas ofta för Europas sista vildmark och är en utmaning för äventyrslystna. Här finns Europas mest koncentrerade område av högalpina berg med över 100 glaciärer. Passar bäst för erfarna vandrare.
 • Tivedens Nationalpark (Västergötland): Känd för sina trolska skogar, dramatiska klippor och kristallklara sjöar. Den mytomspunna skogen erbjuder utmanande leder genom gammelskog och över stora stenblock.
 • Tyresta Nationalpark (Stockholm): Bara några kilometer från huvudstaden ligger denna park som ger en känsla av vildmark. Här finns dessutom några av Sveriges mest orörda urskogar, och leder för både vandrare och löpare.
 • Stora Sjöfallets Nationalpark (Lappland): En plats med dramatisk fjällterräng och mäktiga vattenfall. Del av Laponia världsarvsområde och granne till Sarek. Landskapet domineras av fjällskog, glaciärer och stora sjöar.
 • Färnebofjärdens Nationalpark (Gävleborg/Uppsala): Känd för sitt unika skärgårdslandskap mitt i landet, med otaliga öar och meandrande vattendrag. Perfekt för kanotpaddling och fågelskådning.

 

Utnyttja ställplatser och campingplatser

Ger du dig iväg på en längre husbilsutflykt så utnyttja ställplatserna och campingplatserna som finns i hela landet. Dessa är bra för att fylla på vatten, tömma avlopp och ansluta till elnätet. Många platser erbjuder dessutom faciliteter som duschar och tvättmöjligheter. Här kan du hitta ställplatser.

 

Utforska kuststäder och skärgårdar

De svenska kuststäderna är fyllda med charm. Simrishamn, Ystad, Smögen och Visby har historiska byggnader, fiskehamnar och en avslappnad atmosfär. Utforska även skärgårdarna utanför Stockholm och Göteborg för en oförglömlig båtupplevelse. Varje kuststad och skärgård bjuder på sina egna unika upplevelser, och besöken blir extra speciella tack vare den svenska kustens naturliga skönhet och kulturella arv.

 • Simrishamn (Skåne): En pittoresk kuststad med färgglada fiskestugor, kullerstensgator och ett blomstrande kulturliv. Simrishamn är känd för sina fiskrestauranger och sitt centrala läge på Österlen, en region berömd för sina konstnärsateljéer och gårdsbutiker.
 • Ystad (Skåne): Med sina korsvirkeshus, kullerstensgator och kloster är Ystad en av Sveriges bäst bevarade medeltidsstäder. Känd genom Henning Mankells Wallander-deckare, erbjuder den charmiga hamnstaden en levande strandpromenad och tillgång till de närliggande stränderna vid Sandhammaren.
 • Smögen (Bohuslän): Ett känt sommarparadis med sin ikoniska Smögenbrygga, där färgglada båthus radar upp sig längs en lång träbrygga fylld med restauranger och butiker. Smögen erbjuder också fantastiska klippor, skärgårdsöar och möjlighet till fiske.
 • Visby (Gotland): Den bäst bevarade medeltidsstaden i norra Europa, med sina imponerande ringmurar och historiska byggnader. Under sommaren blomstrar staden med medeltidsveckan och levande restaurangkultur. Stränderna och den vidsträckta landsbygden runtom Gotland gör det till ett perfekt resmål för alla årstider.
 • Stockholms skärgård: Omfattar över 30 000 öar, från de närmre Fjäderholmarna till de avlägsna skären i ytterskärgården. Ta en båttur eller stanna på idylliska öar som Sandhamn, Vaxholm eller Grinda, där du kan vandra, bada och njuta av skärgårdsmaten.
 • Göteborgs skärgård: Delas upp i den södra och norra skärgården. I söder hittar du bilfria öar som Vrångö, Styrsö och Brännö, perfekta för en lugn utflykt. I norr finns Öckerö, Hönö och Björkö, som erbjuder mer actionfyllda aktiviteter, fiskerestauranger och charmiga byar.

 

Besök lokala matmarknader

Att besöka lokala matmarknader är ett utmärkt sätt att upptäcka autentiska smaker och stötta lokala producenter. Det är en perfekt husbilsutflykt för dig som gillar det goda i livet. Här är några av Sveriges mest kända marknader där du kan hitta färska råvaror och regionala specialiteter:

 • Saluhallarna i Stockholm:
  • Östermalms Saluhall: En av världens främsta matmarknader, här hittar du fisk, kött och delikatesser tillsammans med kaféer och restauranger. Prova klassiska svenska rätter eller njut av internationella smaker.
  • Hötorgshallen: Centralt belägen och känd för sitt utbud av mat från världens alla hörn. Här kan du också köpa färsk fisk, kött, ostar och bröd.
 • Feskekôrka i Göteborg: Den historiska fiskmarknaden ligger vid Rosenlundskanalen och är hem för några av Göteborgs främsta fiskhandlare och skaldjursrestauranger. Byggnaden är en ikon i staden och erbjuder alltid dagsfärska produkter.
 • Malmö Saluhall: Ett paradis för matentusiaster, med ett stort utbud av lokala och ekologiska produkter samt restauranger som serverar allt från skånska specialiteter till internationell mat.
 • Bondens egen Marknad: Finns i flera städer, bland annat Stockholm, Göteborg och Umeå. Här säljer lokala bönder sina färska, säsongsbetonade råvaror direkt till konsumenter. Utmärkt för att hitta bär, grönsaker, mejeriprodukter samt kött från närområdet.
 • Rönneholms Ica-handlarmarknad (Skåne): En traditionell marknad med färska, lokala produkter. Ofta finns det också mathantverkare som säljer ost, korv och annat småskaligt tillverkat.

 

Liten husbil – stora drömmar

Att resa med en liten husbil har blivit alltmer populärt på senare år. Denna trend har inte bara uppmuntrat till ett enklare sätt att resa utan även till en mer miljövänlig livsstil. Det har inspirerat människor att tänka mer hållbart samtidigt som de njuter av friheten och äventyret av att resa med en husbil.

Om du ska iväg på äventyr kan det vara smidigt att ha en liten husbil som kan ta sig fram på de smala vägarna, vindlande bergsvägarna eller i de trånga stadsområdena. Dessutom är de enklare att parkera. Du kan enkelt hitta en parkeringsplats som passar storleken på din husbil. Med en liten husbil kan du undvika den stress som följer med att leta efter en plats att parkera på. Med en liten husbil kan du dessutom komma till mer otillgängliga platser. Detta innebär att du kan utforska avlägsna platser och natursköna områden.

Oavsett om du ska iväg på äventyr i Europa eller till kusten, slipper du dyra bränslekostnader. Små husbilar är ofta mer bränsleeffektiva än större modeller, vilket betyder att du kan spara pengar samtidigt som du är miljövänlig. Dessutom är de generellt sätt billigare att köpa och även att underhålla. Att köpa en liten husbil kan därför vara ett alternativ för dig som inte har samma ekonomiska möjligheter.

Kom lite närmare naturen

När du reser med en liten husbil är det oftast nödvändigt att följa en minimalistisk livsstil och ta med dig endast det nödvändigaste. Detta minskar konsumtionen av resurser som vatten, elektricitet och material, vilket i sin tur leder till mindre avfall och en mer hållbar livsstil. Eftersom små husbilar är mer kompakta och flexibla kan de enklare ta sig till avlägsna och natursköna platser. Detta uppmuntrar resenärer att komma närmare naturen och uppskatta dess skönhet, vilket kan öka medvetenheten om behovet av att skydda och bevara våra naturliga resurser.

Våra mest populära modeller

Weinsberg CaraBus 541 MQ: Weinsberg CaraBus-serien erbjuder kompakta och prisvärda husbilar. Modellen 541 MQ har en bekväm layout för två personer och är lätthanterlig.

Dethleffs Globebus T 1: Dethleffs Globebus-serien har flera modeller, och Globebus T 1 är en kompakt husbil som är perfekt för par. Den har en bekväm sittgrupp och en separat sovplats.

CI Magis 54 XT: CI Magis-serien inkluderar husbilar med modern design och olika planlösningar. Modellen 54 XT har en rymlig interiör med en bekväm sittgrupp och sovplats för två.

Roller Team Toleno L: Roller Team Toleno-serien erbjuder kompakta husbilar. Modellen Toleno L har en smidig layout med en sittgrupp som enkelt kan konverteras till en säng och ett litet kök.

Sunlight Cliff 540: Sunlight Cliff-serien inkluderar husbilar med funktionella planlösningar. Modellen 540 har en bekväm säng och en praktisk köksutrustning.

Solceller till husbil

Funderar du på att köpa solceller till din husbil? Att utforska världen i en husbil är en dröm för många. Det ger frihet att resa dit man vill, när man vill, och njuta av naturens skönhet. Solceller gör det möjligt för dig att kunna bli helt oberoende från externa strömkällor och elnätet. Det gör att du får möjligheten att resa till alla de platser som du vill på ett ekonomiskt och hållbart sätt.

Solceller ger dig ett oberoende från externa strömkällor och elnätet. Du kan campa i avlägsna områden och ändå ha tillgång till el för att driva apparater som kylskåp, belysning och elektronik. Detta ger dig större frihet och möjlighet att utforska platser som inte har elanslutning. Dessutom är de miljövänliga och minskar husbilens klimatpåverkan genom att producera ren och förnybar energi från solen. Detta minskar behovet av fossila bränslen och minskar utsläppen av växthusgaser.

Ekonomiskt sett är solceller en långsiktig investering. De minskar dina driftskostnader genom att minska behovet av bränsle och elavgifter på campingplatser. Dessutom har solcellsystem en lång livslängd och kräver minimalt underhåll, vilket sparar pengar på lång sikt.

Hur fungerar solceller till husbilen?

Solceller till husbilar fungerar genom att omvandla solenergi till elektricitet som kan användas ombord. Dessa solcellssystem består av solpaneler, en laddningsregulator och batterier. Solpanelerna, oftast monterade på husbilens tak, fångar upp solens ljus och omvandlar det till likström (DC) elektricitet. Denna elektricitet går till laddningsregulatorn som övervakar och reglerar laddningen av batterierna för att förhindra överladdning och skador på batterierna.

Batterierna fungerar som energilager och sparar den genererade elektriciteten från solpanelerna. Den lagrade energin kan användas för att driva olika apparater och system ombord, inklusive belysning, kylskåp, värme, luftkonditionering och elektronik som telefonladdare och TV. Solceller till husbilar är miljövänliga och ekonomiskt fördelaktiga, vilket minskar behovet av generatorer eller externa strömkällor. De ger även möjlighet till självständig camping i avlägsna områden och är populära bland husbilsägare som vill minska sin klimatpåverkan och njuta av naturen utan att ge avkall på bekvämligheterna.

Praktiska tips

Här har du våra bästa tips för att optimera solcellsanvändningen:

Optimera solpanelernas vinkel. Försök att parkera din husbil så att solpanelerna är riktade mot solen under större delen av dagen. Solpaneler genererar mest energi när de är vinkelräta mot solens strålar. Om din husbil har justerbara solpaneler, se till att du justerar dem regelbundet för att följa solens rörelse över himlen.

Rengör solpanelerna regelbundet. Smuts, damm och pollen kan samlas på solpanelernas yta och minska deras effektivitet. Rengör dem regelbundet med en mjuk borste och vatten. Använd inte slipande eller repande material som kan skada solpanelernas yta.

Övervaka energiförbrukningen. Ha koll på hur mycket energi dina apparater och system förbrukar i husbilen. Detta kan hjälpa dig att anpassa din användning och undvika överanvändning. Använd energisnåla apparater och belysning för att minimera energiförbrukningen.

Investera i en energilagring. Överväg att installera ett batterilagringssystem som kan lagra överskott av solenergi för användning när solen inte skiner. Detta ger dig en mer konstant källa till elektricitet och minskar behovet av att lita på externa strömkällor.

Ha backupplaner. Även om solceller är pålitliga, kan det finnas dagar med dåligt väder när solenergi inte är tillräckligt tillgänglig. Ha en backupplan som inkluderar en generator eller en reservkraftkälla för att säkerställa att du alltid har elektricitet tillgänglig när du behöver det.

Lyxig husbil

Är du ute efter en lyxig husbil? Husbilar har blivit en symbol för frihet och bekvämlighet på vägarna. För de som söker en extra touch av lyx och komfort på sina resor finns det flera framstående tillverkare som erbjuder högkvalitativa modeller. I den här artikeln kommer vi att utforska några av de mest imponerande och lyxiga husbilarna från CI, Roller Team, Weinsberg, Dethleffs och Sunlight.

Lyxiga husbilar erbjuder en helt annan komfort när man är ute på vägarna, och de har snabbt blivit en favorit bland äventyrsentusiaster och resenärer som söker det ultimata sättet att utforska världen. Dessa imponerande fordon är en kombination av elegans och funktionalitet som inte bara gör resan bekväm utan även lyxig. Komforten är också synlig i sovrummet. Lyxiga husbilar har ofta eleganta sovrumssviter med bekväma sängar och högkvalitativa sängkläder, vilket ger en god natts sömn efter en lång dag på vägarna. Badrummen är ofta lika välutrustade som hemma och har dusch, toalett och handfat med lyxiga detaljer och bekvämligheter.

En av de mest uppenbara fördelarna med en lyxig husbil är dess rymlighet. Dessa fordon är ofta utrustade med generösa interiörer som erbjuder gott om plats för att sträcka ut benen, umgås med familjen och till och med laga måltider som om du vore hemma. En välutrustad kökshörna med moderna apparater gör det möjligt att laga goda måltider, och en bekväm sittgrupp blir en perfekt plats för samtal och avkoppling. När det kommer till design och materialval går lyxiga husbilar inte på några kompromisser. De är ofta smakfullt inredda med högkvalitativa material, eleganta möbler och detaljerad snickeri. Det finns ett fokus på att skapa en avslappnad och inbjudande atmosfär där du kan känna dig hemma även när du är långt ifrån ditt eget hus.

CI Magis 85 XT

CI är ett italienskt märke känt för sin elegans och innovation. Denna husbil erbjuder en modern och rymlig interiör med högkvalitativa material och fina detaljer. Den är utrustad med en rymlig lounge, ett välutrustat kök och ett exklusivt sovrum med en bekväm säng. Dessutom har den imponerande förvaringsutrymmen och de senaste teknologiska funktionerna som gör din resa både bekväm och underhållande.

Roller Team T-Line 785

Roller Team är en välkänd italiensk tillverkare som är känd för att kombinera stil med funktionalitet. T-Line 785 är en av deras mest lyxiga modeller. Den har en modern och ergonomisk design som skapar en atmosfär av avslappning och komfort. Husbilen har ett välutrustat kök med alla nödvändiga apparater, ett stort badrum och en bekväm sovavdelning. Dessutom erbjuder den en generös mängd förvaringsutrymme och avancerad teknologi för en bekväm resa.

Weinsberg CaraCore

Weinsberg är känt för att erbjuda prisvärda husbilar utan att kompromissa med kvaliteten. CaraCore är deras lyxiga alternativ som är utformad för att tillfredsställa de mest krävande resenärerna. Den har en modern och elegant interiör med högkvalitativa material och en praktisk layout. Med bekväma sittplatser, en fullt utrustad kök och en rymlig säng, kommer CaraCore att göra din resa till en minnesvärd upplevelse. Dessutom erbjuder den en rad smarta funktioner och en briljant användning av utrymmet.

Dethleffs Globetrotter XLI

Dethleffs har en lång historia av att producera premium husbilar, och Globetrotter XLI är inget undantag. Denna modell är känd för sin högkvalitativa konstruktion och innovativa design. Interiören är elegant inredd med bekväma sittplatser, ett modernt kök och en exklusiv sovavdelning. Husbilen erbjuder också en rad avancerade säkerhetsfunktioner och teknologiska innovationer som gör din resa trygg och bekväm.

Sunlight T68

Sunlight är ett märke som ägs av Dethleffs och erbjuder prisvärda alternativ för de som söker lyx på en budget. T68 är en husbil som imponerar med sin moderna design och användbara funktioner. Interiören är smakfullt inredd med bekväma sittplatser och en funktionell layout. Köket är välutrustat och sovavdelningen är bekväm och rymlig. Sunlight T68 ger dig möjlighet att njuta av lyxen på vägarna utan att spränga budgeten.

Världens största husbil

Världens största husbil är ”The Heat” en gigantisk och lyxig husbil specialgjord till en av världens kändaste personer – Will Smith. Den byggdes för att Will Smith skulle ha en bekväm upplevelse under filminspelningarna. Med en bredd på 18 meter och höjd på 4 meter, är husvagnen mer än bekväm. Den här husbilen är inte bara ett transportmedel; den är ett komplett hem med alla bekvämligheter du kan tänka dig.

”The Heat” är en av de mest omtalade och fascinerande husbilarna i världen. Husbilen är byggd av Anderson Mobile Estate som skapar gigantiska husbilar till celebriteter. Den här husbilen är specialdesignad för Will Smith och hans familj och har blivit ett flytande palats på hjul. Husbilen är inte bara ett transportmedel; den är ett komplett hem med alla bekvämligheter du kan tänka dig.

Nypriset för var omkring 25 miljoner kronor. Från början specialbyggdes den till Hollywood-stjärnan Will Smith som använde den under flera filminspelningar, bland annat Ali, Men in Black III, and The Pursuit of Happiness. Will Smith har sedan något år tillbaka sålt tillbaka husbilen till byggaren Anderson Mobile Estate. Nu står den 30 ton tunga husbilen i en park i Austin, Texas, och man hyr ut den till välbärgade hyresgäster som vill leva som Will Smith. Däremot är det inte billigt: en natt kostar ca 90 000 kronor.

Maximal komfort

Med en längd på omkring 18 meter och en höjd på cirka 4 meter är det en riktig jätte på vägarna. Husbilen har en väldigt kraftfull motor som ger tillräckligt med kraft för att förflytta dess imponerande vikt. Husbilen har även en speciell trailer med plats för Will Smiths favoritbilar och motorcyklar.

När man stiger in i husbilen möts man av en interiör som är full av lyx och bekvämlighet. Husbilen har ett rymligt vardagsrum med bekväma soffor och en stor platt-TV, ett komplett kök med toppmoderna apparater, flera sovrum med king-size-sängar, och naturligtvis, ett lyxigt badrum med en jacuzzi. Dessutom är inredningen är elegant och smakfullt utformad, och varje detalj har noggrant övervägts för att skapa en mysig atmosfär.

En bekväm upplevelse

Will Smiths husbil är full av den senaste teknologin för att säkerställa att resan är bekväm och underhållande. Den har ett avancerat ljud- och videosystem med 14 stycken platt-TV-skärmar, surroundljud och en uppkopplad underhållningsenhet. Dessutom finns det trådlöst internet ombord så att Smith och hans familj kan hålla sig uppkopplade när de reser. ”The Heat” är inte bara stor och lyxig, den är anpassad för Will Smiths specifika behov och smak. Husbilen har personliga detaljer och tillval som gör den ännu mer speciell. Allt från färgschemat till materialvalen är noggrant utvalda för att passa skådespelarens stil och preferenser.